از ابتدای کار شبکههای اجتماعی به عنوان نزدیکتر شدن انسان ها کلید خورد. یک روش جالب و دوست داشتنی برای برقراری ارتباط. تقریبا برای همه ما پیش آمده که در لابه لای شبکههای اجتماعی خودمون با تبلیغ هایی روبه رو شدیم. ریشه این تبلیغات کجاست؟ آیا صاحبان این کسب و کارها خودشون این تبلیغات را تنظیم میکنند ؟ جواب سوالها در اینجاست که آنها یک مدیر شبکه های اجتماعی استخدام کرده اند. در اینجاست که باید به وجود شغل جدیدی به نام مدیریت شبکه های اجتماعی پی برد. در این مقاله قصد داریم نه تنها شما رو با این شغل آشنا کنیم بلکه نحوه استارت زدن یک برند مدیریت شبکه های اجتماعی رو هم توضیح بدیم.
مدیریت شبکه های اجتماعی یک شغل همانند مدیر فن آوری اطلاعات یک کمپانی است. معمولا طبق هدف مشتری خدماتی که از قبل تعین شده دسته بندی میشود. طبق این دسته بندی دستمزد هم تعیین میگردد. در اینجا تعدادی از خدماتی که به صورت معمول ارائه میشود ذکر شده. خدمات خارج از این دستهبندی به تعامل شما با مشتری بستگی دارد.
مزایای زیادی برای مدیریت شبکههای اجتماعی وجود دارد. تنها شرطی که بتوانید از مزایای این شغل درآمد کسب کنید علاقه است. اگر از این کار لذت میبرید میتواند تجارت پرسودی برای شما باشد. سرمایه اولیه کمی لازم دارد. تنها موارد مورد نیاز شما یک کامپیوتر، یک اینترنت پر سرعت و یک تمرکز بالاست. با این ابزار میتوانید تجارت خانگی خود را بسازید. لازم است خود را به بقیه معرفی کنید. برای این کار نیازی نیست در تمام شبکههای اجتماعی حضور داشته باشید. به همان شبکههایی که میشناسید متمرکز شوید. نیاز به مدیران شبکههای اجتماعی روز به روز افزایش پیدا میکند. این شغل را همه میتوانند انجام دهند اما فقط باید به آن علاقه داشته باشند
هیچ کاری وجود ندارد که هیچ عیبی نداشته باشد. یکی از بزرگترین معایب مدیریت شبکههای اجتماعی این است که اکثر مشاغل اهمیت این شغل را درک نمیکنند. البته شاید با فراگیر شدن بازاریابی آنلاین این عیب کمرنگتر شود. گاهی شاید نیاز باشد خودتان شخصا اهمیت بازار شبکههای اجتماعی را به صاحبان کسب و کار توضیح دهید. یا شاید به نرم افزار هایی نیاز پیدا کنید. مثلا نرم افزار های ویرایش عکس و فیلم یا نرم افزار های مدیریت شخصی که سرعت رشدتان را افزایش میدهند.
از دیگر ایرادات مدیریت شبکه های اجتماعی مسئولیت مشتریهای کمپانی طرف قرارداد شماست. زمانی که شما مدیریت یک صفحه یا کانال را بر عهده میگیرید مخاطبان شما را مسئول میدانند. از این رو هر انتقاد یا ایرادی را به شما منتقل میکنند. بنابراین اگر مشتریمدار هستید باید برای شرکتهای طرف قراردادتان ارزش قائل باشید. با مخاطبین با لحن آرام و به گونه ای صحبت کنید که انگار شما صاحب کمپانی هستید. در غیر این صورت هیچ شرکتی قراردادش را با شما تمدید نخواهد کرد.
علاوه بر استفاده از آنتی ویروس های اصلی، همیشه تمام اپلیکشنها و برنامه ها را به روز نگه دارید. این کار باعث افزایش امنیت در کار شما میشود. آخرین روشهای مدیریت جامعه مجازی دنیا را یاد بگیرید. این کار شما و کسب و کارتان از رقبا متمایز خواهد کرد. قدرت درک مخاطب را داشته باشید. مدیریت شبکههای اجتماعی یعنی هنر درگیر کردن مخاطب با موضوعاتی شما در نظر دارید. بنابراین باید بدانید از چه محتوایی استفاده کنید. محتوایی تولید کنید که جذاب و آموزنده باشند. این ترفند علاوه بر میخکوب کردن مخاطب او را به دنبال باقی مطالب می کشاند.
مدیریت شبکههای اجتماعی نیاز به تجربه دارد. آموزش و مطالعه در این شغل اجباریست اما نمیتوانند جای تجربه را بگیرند. در این صنعت هیچ دانشی بهتر از تجربه باعث شکوفایی و رشد نمی شود. پس همین الان شروع کنید. دانش لازم را کسب کنید و با کسب و کارهای کوچک صحبت کنید. افزایش فروش آنان را در بازار آنلاین به دست بگیرید. از آنجایی که بازاریابی آنلاین بسیار متفاوت تر از بازاریابی سنتی است، با مخالفت های زیادی روبه رو خواهید شد. برای رشد در این مرحله باید باور داشته باشید که شبکه های اجتماعی ابزاری برای بازاریابی است.
همه شرکت ها و کسب و کارها به مدیریت شبکه های اجتماعی نیاز دارند. هر شرکتی باتوجه به قوانین خاص خودش شبکه اجتماعی مورد نظرش را انتخاب می کند. هیچ استاندارد جامعی هم در این زمینه وجود ندارد. توانایی یک مدیر شبکه اجتماعی حرفه ای مهارت در تمام شبکه های اجتماعی است.
برای حرفه ای شدن باید تجربه کسب کنید و مطالعه فراوان داشته باشید. تا بتوانید به شبکه های مجازی دیگر مسلط شوید. توانایی مدیریت چند شبکه مجازی مختلف را داشته باشید. می توانید از برنامه HOOTSUITE استفاده کنید. این برنامه به شما کمک می کند همزمان به چند شبکه اجتماعی مختلف دسترسی داشته باشید.
با برنامه عمل کنید. اطمینان داشته باشید روشی که برای مدیریت کردن در پیش گرفته اید تمام نیازهای مشتری را برآورده می کند. مهمترین وظیفه مدیریت شبکه های اجتماعی معرفی انواع شبکه اجتماعی به شرکت های طرف قرارداد شماست. شاید آنان پلت فرمی را در نظر داشته باشند که به اندازه کافی مناسب نباشد. شاید نیاز به چند پلت فرم داشته باشند. تحقیقات نشان داده که جلب مشتری جدید 5 برابر بیشتر از نگهداری مشتری قدیم انرژی میخواهد.
نکته : تلاش کنید تصور و اخلاق شرکت را در بین پستها و محتوا نشان دهید. مثلا اگر مدیرعامل شرکت شما خشک و کتابی صحبت میکند، همین خصلت را منعکس کنید. یا مثلا اگر دمدمی مزاج است و دائم مسیر را تغیر میدهد، شما هم در پستهای خود این مسئله نشان دهید.
اگر تعداد فالوور های شما سر به فلک بکشد ولی از محتوای شما بازدید نکنند فایدهای ندارد. شما نیاز به محتوای تاثیر گذار و همچنین فالوورهای تاثیرپذیر دارید. هدف از داشتن تعداد بالای محتوای تاثیر گذار این است که فالوورها را فعال کند. فالوورهای فعال برای پست ها کامنت میگذارند، لایک میکنند، به اشتراک میگذارند و نزدیکانشان را تگ میکنند. مدیریت شبکههای اجتماعی یعنی هنر درگیر کردن مخاطب. نمونه کارهای مختلف همکاران و رقبا را ببینید و از آنها الگو بگیرید. مقداری خلاقیت چاشنی آن کنید. به گونه ای مخاطب را درگیر کنید که مجبور به اشتراک گذاری شود.
خدمات خود را در دسته های مختلف به مشتری پیشنهاد بدهید. در نظر داشته باشید که گاهی نیاز است محتویات بسته ها را باهم جا به جا کنید. چند بسته پیشنهادی:
ایجاد حساب کاربری، مدیریت شبکه اجتماعی
ایجاد حساب کاربری، تولید محتوا، مدیریت شبکه اجتماعی
ایجاد حساب کاربری، تولید محتوا، خدمات مشتریان، مدیریت شبکه اجتماعی
ایجاد حساب کاربری، تولید محتوا، خدمات مشتریان، تجزیه تحلیل شبکه اجتماعی، مدیریت شبکه های اجتماعی
به طور کلی هر استعداد دیگری دارید که برای شرکت مفید به نظر میرسد را میتوانید درون بسته ها قراردهید.
اینکه همه چیز را بدانید مهم است. اینکه مدیریت شبکههای اجتماعی در حال آموزش باشد هم مهم است. اما از مهمترین مسئله این است که در یک موضوع بهترین باشید. همیشه پیشنهاد دادن قابلیتها، پشتیبانیها و یا حتی شبکه های اجتماعی جدید مشتریان را شگفت زده می کند.
این کار علاوه بر کسب و کار مشتری ، تجارت شما را هم رشد خواهد داد.
تنها راه پیشرفت مدیریت شبکههای اجتماعی داشتن برنامه رشد است. پیچیده یا ساده بودن برنامه مهم نیست. چیزی که اهمیت دارد وجود یک برنامه منظم با شرح کامل جزئیات است. اهداف تجاری را ذکر کنید. خدمات که ارائه می شود را بنویسید. راه هایی را بنویسید که بتوانید خدمات را اضافه کنید و کیفیت را افزایش دهید. دارایی ها و بدهی های خود را بنویسید. اطلاعات بازاریابی و جذب مشتری جدید را بنویسید. به طور دقیق شرح دهید که از چه طریقی می توانید مشتری جدید جذب کنید. برای این کار راهکار های زیادی وجود دارد که در آینده مقاله ای مفصل برای این کار منتشر خواهم نمود. در اوایل کار می توانید برای داشتن نمونه کار، چند پروژه را با تخفیف انجام دهید. این کار تجارت شما را محکم می کند.
نام تجاری خود را انتخاب کنید و در تمام دنیای وب با همان نام اکانت یا وب سایت ایجاد کنید. در این انتخاب دقت کنید. این نام بعدها برند معرف تجارت شما می شود. قبل از ثبت یک نام مطمئن شوید این نام را کسی قبلا انتخاب کرده باشد. این نام باید معنای مدیریت شبکه های اجتماعی را به خواننده منتقل کند. به عبارتی دیگر باید تمام خدماتی که ارائه می دهید را در یک یا حداکثر دو کلمه جای دهید.
وجود مجوز و پروانه کسب از ملزومات شماست. برای اینکه شرکت به رسمیت شناخته شود و بتوانید اعتماد مشتری های خود را جلب کنید به مجوز نیاز دارید. شرکت هایی هستند که به راحتی به کمترین دردسر برای تجارت شما مجوز می گیرند. اما برای اینکار از شما دستمزد دریافت می کنند. خودتان هم می توانید این کار را انجام دهید. توضیحات ثبت شرکت باعث طولانی شدن مقاله می شود که در آینده مقاله ای برای ثبت شرکت منتشر خواهم نمود.
تمام شرکت های آی تی دنیا گاهی مورد شکایت قرار می گیرند. برای اینکه از این شکایت ها مصون بمانید تجارت خود را با قوانین “شرکت با مسئولیت محدود” به ثبت برسانید. شرکت و خود را به عنوان مدیر عامل بیمه کنید. این کار شما را از اکثر حوادث و شکایت هایی که ممکن است اتفاق بیوفتد مصون میدارد.
مدیریت شبکه های اجتماعی هنر شماست. این هنر را با آموزش و تجربه صیقل دهید. کسب و کار خودتان را استارت بزنید و از شکست نهراسید. هنر شما جذب مشتری برای مشتری است. از این درهم آمیختگی زیبا لذت ببرید.
این مقاله توسط محمد علیزاده در وبسایت آواتهوم تالیف گردیده است. کپی با ذکر منبع بلامانع است.